Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Ratamestarin lausunto

 

Kilpailualue kattaa kaunista tammi- ja lehtometsää sekä vanhahkoa mäntymetsää. Tiheikköä on pitänyt oikein etsimällä etsiä.

Näkyvyys maastossa, mikäli lumisade ei haittaa, on erinomainen. Rastit on yritetty sijoittaa niin, ettei ihan jokainen Ruissalon kävijä niihin törmäisi. Suurimman osan rasteista löytää kyllä melko helposti. Osa varsinkin suunnistuskartan rasteista on sijoitettu niin, että löytääkseen rastin on hyvä vilkaista määritettä.

Kilpailualueen länsiosan saaristolaismetsikkö on luminen. Lumen pinta on jäinen, joten juoksunautinto on “täydellinen”: jalka menee juoksijan painosta juuri ja juuri lumikannen läpi, mikä tekee etenemisestä raskasta. Polut ja kevyenliikenteen väylät ovat todella jäisiä ja siis liukkaita. Kenkäsuositus ehdottomasti nasturit. Rennosti ei pysty juoksemaan muualla kuin lähtöalueen hiekoitetulla parkkipaikalla.  

Rogainingkartassa olevassa rastissa numero 888 määrite on “erikoiskohde”. Tämä erikoinen kohde on rannassa oleva merimerkki.

Juomarasteja on vain yksi ja se on sijoitettu optimaalisen reitin keskikohtaan.

Karttoja on kolme. Suunnistuskartta on tällä kertaa suhteellisen laaja, joten rastejakin siihen mahtuu 16. Kiellettyjä alueita on varsinkin rogainingkartoissa suhteellisen paljon. Toivon, että jokainen kunnioittaa luonnonsuojelualueita eikä liiku karttaan merkityillä kielletyillä alueilla. Sallituilta alueilta löytyy todella kauniita kohteita, joihin tavallisesti ei eksy. Suosittelenkin suunnittelemaan reitin niin, että löydät itsesi Ruissalon ainutlaatuisista takamaastoista.


Antoisaa suunnistusta!

Turussa 11.2.2022
Ratamestari